Flygtninge og fordrevne mennesker.

Rigtig mange flygtninge, som ofte er kvinder og børn, må ligge på kold og våd jord, på en madras eller et tæppe, som ingen komfort giver.

Den hurtigste og letteste løsning

Når katastrofen sker, er det vigtigt at være hurtigt fremme. Life-Bed fylder så lidt, at man uden problemer kan have 50 stk. i en stor rygsæk. De kan distribueres med håndkraft, på en motorcykel eller fra hesteryg. De kan endda kastes ud fra helikopter, da de er så lette at ingen kommer til skade hvis de skulle blive ramt af en. Det kan man ikke med almindelige madrasser eller måtter.

Når de er oppustede er de 5 cm. tykke og giver dermed et meget komfortabelt leje at ligge eller sidde på. De er varmeisolerende og 100% vandtætte. De kan flyde ved oversvømmelse og er 100% non-toxic.

Tusindevis af flygtninge, især børn, dør hvert år af infektioner og andre sygdomme som følge af underafkøling. De må ofte ligge på den bare kolde jord, eller på vådt underlag. Life-Bed holder både kulde og fugt ude, da de er 100% vandtætte og ikke absorberende. Life-Bed har under ideelle forhold og brug en teoretisk R værdi på op til 2,76.

Der findes ikke 100% sustainable plastic, men vores kommer så tæt på som muligt. De er lavet af ren Polypropylene som ved afbrænding udelukkende afgiver co2 og vanddamp. I dag anvendes i høj grad skumgummi (polyurethan) madrasser beklædt med gummi, som begge udleder giftstoffer ved afbrænding. Desuden er gummi i mange tilfælde årsag til allergi. Det er almindeligt at madrasserne afbrændes efter brug, da der ikke er anden mulighed for at bortskaffe dem. Derfor er Life-bed et meget mere miljøvenligt alternativ (læs mere under sustainability)

Life-Bed vejer kun 300 gram og fylder blot 1x29x39cm. Der kan været 100 stk. i en kasse på 83x60x30cm. og 1200 stk. på en palle. De fyldes så lidt, at det er billigere at flyve dem frem end det er at sejle almindelige madrasser. Derved kan man nå frem til de nødstedte hurtigere og billigere end man kan med konventionelle madrasser.

Hvordan opstod Life-Bed?

Ideen opstod en aften i november 2013, da vi så TV. Nyhederne viste billeder fra tyfonen som havde ramt Philippinerne. Bygninger var smadret, kæmpe landområder var oversvømmet, og de stakkels mennesker havde ingen steder at sove, og måtte ligge på den bare og våde jord. De var ofte gennemblødte og de frøs. Især børne var hårdt ramt. Flere blev syge med infektioner og lungebetændelse som følge af underafkøling. Vejene var ødelagte, broer var styrtet sammen, og det var umuligt at nå de ramte områder med lastbiler eller andre køretøjer, som kunne bringe dem madrasser og tæpper. Dem som det lykkedes at komme ud til, havde ikke stor gavn af det, da både madrasser og tæpper hurtigt blev gennemblødte pga. af oversvømmelserne og den våde jord.
Vi kiggede på hinanden og sagde “Det må der da kunne findes en løsning på”. Vi besluttede at opfinde en perfekt løsning. En løsning som kunne distribueres næsten uanset forholdende. Den måtte ikke fylde noget, den skulle være ultra let og samtidig være 100% vandtæt, varmeisolerende og komfortabel. En madras som kunne nå den fjerneste afkrog i verden på under 24 timer, og som skulle kunne distribueres fra motorcykel, hesteryg eller endda smides ud fra en helikopter.
Efter lang tids tænkning, design og tests nåede vi frem til det vi har i dag “Life-Bed.

Cookie-indstillinger